L'ORIGEN

Tot va començar el juny del 2012. L’estudi de disseny GS- de Vic va rebre un encàrrec dels amics de l’Assemblea per fer la comunicació de la primera Marxa cap a la Independència Ulldeter-Roda de Ter. Després de donar-hi moltes voltes, i per fer una proposta original, es va decidir dissenyar “una vamba amb una estelada”, que servís de cartell i aparegués a totes les peces gràfiques, entre les quals unes samarretes o el web de la marxa.

Feina feta. La imatge va agradar molt i les samarretes es van vendre totes. Però la cosa no va acabar aquí...
De cop A l'ANC de Vic van començar a rebre trucades i mails de gent que demanava on podien comprar les vambes del cartell. És a dir, demanaven unes vambes que no existien... així que la demanda va fer el producte.

Josep Soldevila Serrallonga, pare del Guillem de GS- i conegut botiguer de sabates de Vic, ja jubilat, ens va dir: “si ja les heu dissenyat i la gent les vol... perquè no les fem?”. Molt encertat! I així van néixer les primeres Vamcats.

De seguida es van posar mans a la feina: buscar fabricants, fer mostres, triar pells i colors... i fins i tot un nom per la nova marca de vambes que no tenien. A més, es van fixar un objectiu: tenir-les a punt abans de l’11 de setembre d'aquell mateix any.

I així va ser. Després d’un estiu intens, just abans de la diada apareixien les primeres VamCats, que ja van lluir a la històrica manifestació de Barcelona del 2012

Des de Vamcats volem dedicar tot el nostre projecte a l'estimat Santi Pons que ens va deixar al 2014 i que ens va encoratjar i ajudar a fer-lo possible.

També a la Jèss, a en Marc i a tota la gent de l’Assemblea de Vic i Osona amb qui hem compartit grans moments i esdeveniments junts. També volem recordar a tots els participants de la primera marxa Ulldeter-Roda de Ter. Per la seva il·lusió i suport  aquell estiu del 2012 que van lluir les samarretes i les primeres VamCats.

-----------------

VAMCATS avui

Vamcats és una marca que ha acompanyat al poble català aquests últims anys d'intensa lluita cap a un país lliure, la república catalana. Les Vamcats són alguna cosa més que unes sabtilles, són una plataforma d'expressió d'un sentiment que molts de nosaltres portem dins. I seguim, seguim pensant a continuar fent vambes que representin el nostre país i identitat i calcin l'estelada amb del disseny i la moda d'unes vambes ben xules.

Seguim pensant en evolucionar al costat del poble català i acompanyant-lo en aquest procés cap a la independència. Seguim estimant el nostre país, la nostra cultura, i seguirem lluitant com tots els catalans per aconseguir ser un poble lliure.

Gràcies a tothom pel vostre recolzament. Com diu el nostre eslògan:  Ni Un Pas Enrere.